3B

Dag lieve leerlingen,

Week twee van de speciale schooltijd… Met e-mails die niet doorkwamen, bijlagen die ontbraken, scans die niet zichtbaar waren voor sommigen… Het was me het weekje wel 😉 Maar we moeten onze nieuwe weg nog wat vinden en uiteindelijk komt alles wel altijd goed (of toch bijna altijd).  Ik probeer nog een ander ‘systeem’ uit, want ik vermoed dat het telkens fout loopt bij het ‘allen beantwoorden’ en er dan een aantal adressen systematisch uitvalt.

Maar wat was het fijn om deze week weer reacties van jullie te krijgen!  Ik hoor dat de meesten wel goed bezig zijn met de taakjes. Super! Er wordt gelukkig ook veel (meer) gelezen! Geniet van de zeeën van tijd en duik in een spannend verhaal.  Niets leuker om de tijd te laten voorbij glijden, niet? Ik probeer ook elke dag enkele pagina’s te lezen, maar de tijd gaat hier elke dag veel te snel voorbij, vind ik.  Ik kom er zelfs bijna niet toe om eens iets te knutselen! Maar ik  probeer jullie de volgende dagen nog wat fijne projectjes door te sturen.  Misschien krijg je er ideeën door op momenten waarop je je wat verveelt.

Het zesde maakte al leuke foto’s in de stijl van kunstenaar ‘Slinkachu’.  Je kan ze zien op de blog bij 6A.  Misschien brengt het jullie ook op ideeën!

Ik deel even de reacties:

Mathis las al veel, op allerhande manieren, voor de leesbingo.  Het lezen in de auto leek wel gezellig. Ook Féline deed goed mee.  Hij zaaide (en binnenkort oogsten?) ook, maar wat, weet ik niet.  Hopelijk lekkere kerstomaatjes om in de zomer van te smullen.  Hier liggen ook nog wat zaadjes om binnenkort mee aan de slag te gaan.

Bij Mathias thuis lukt het ook goed.  Ze maakten een dagschema van hun activiteiten.  Ze maken flink hun taken en aan de foto’s te zien, worden daar ook veel pagina’s verslonden.  Gezellig met zijn broer in 1 zetel… (Bij mij thuis zou dat ruzie opleveren ;-). Goed bezig, jongens!  Ook elke dag eens buiten komen, staat op het programma.  Afstand houden hé! 😉

Ook Miel genoot van de zon en van ‘De waanzinnige boomhut’.  Wat een toffe reeks hé! Hier thuis zijn ze ook verslonden.  En zo te zien heeft hij nog wel wat lectuur liggen. Super, Miel!

Simon zit ook niet stil! Knutselen, springen op de trampoline met zijn zus, huiswerk maken,… Vergeet niet af en toe te rusten hé!  Ik ben wel benieuwd naar dat vraagteken op jouw knutselwerkje bij het gedicht.  Bedoel je dat je het nog niet weet wat je later wil worden?

Wout vindt die lockdown precies niet zo erg meer.  Hij speelt (vanop veilige afstand) met buurjongen Matis een spelletje.

Josse houdt zich ook nog goed bezig zegt mama.  Fijn! Hij stuurde een foto door welke van de twee torens we verkozen… Ik weet het al!

Viktor stuurde een tof filmpje van zijn gedicht door.  Ik werd er helemaal vrolijk van. En weet je wat hij later wil worden…? (Kijk maar naar zijn filmpje).  Hij schreef ook al een leuk briefje naar juf Yvonne en mij en stak het in de brievenbus.  Juf Yvonne stuurde er een foto van door naar mij.  Bedankt! Dat was een aangename verrassing!

Zo, fijn dat we dit al even konden delen! Benieuwd naar de andere activiteiten.

Geniet van het zonnetje!  Dat ga ik deze namiddag ook doen (en ook een online baksessie geven aan mijn buurkinderen.  Mmmm…lekkere cake strakjes!)

Tot gauw. Lieve groeten van juf Liesbet