2A

Dag lieve leerlingen,

Ondertussen zitten we al in onze tweede ‘speciale’ schoolweek. We nemen even een kijkje waarmee jullie zich, naast de schooltaken die jullie kregen, al mee bezig hebben gehouden. Ik hoorde van verschillende mama’s en papa’s dat jullie heel flink aan het werken zijn.  Goed zo! Ik ben ook benieuwd welke mooie boeken jullie ondertussen al lazen.  Het is nu echt de uitgelezen kans om in een spannend verhaal te duiken (en het is trouwens nog steeds Jeugdboekenmaand).  Via Bingel en Fundels kunnen jullie ook boekjes lezen, mocht je thuis geen verhalen meer liggen hebben.  Maak mooie affiches bij jouw lievelingsboeken of misschien ben je wel al aan een Coronadagboek begonnen of ben je gestart met je eerste eigen verhalenbundel? Ik ben benieuwd.

Ik kreeg via mail al heel wat reacties binnen.  Dat is echt zo tof!

Jérôme ging de creatieve toer op.  Hij maakte een heuse autobaan op het terras en genoot duidelijk van het zonnetje! Ook ontwierp hij het eerste ‘Corona’kasteel van België.  Hier wordt zeker een hevige strijd gestreden tegen een onzichtbare vijand.

Wout die dook de keuken in en ontwierp de meest smakelijke boterham ooit. Als je dit opeet, heb je volgens mij geen honger meer. Mooi gedaan, Wout! Hij bakte ook al een cake met zijn broer. Mmm…mama en papa zullen dat wel fijn vinden! Ik kreeg ook een speciale tekening door…Misschien de hersenkronkels van een of ander mysterieus virus? Leuk gedaan!

Lilly had niet zo veel zin meer in geBingel om haar maaltafels te oefenen.  Ze besloot een ganzenbord te maken, om eens op een andere manier te oefenen. Lilly, gooi dit zeker niet weg, dit kan in de klas ook nog gespeeld worden!

Maité en Jérôme bereiden zich alvast voor om de battle aan te gaan om mij te verslaan in tijd bij de maaltafels, vertelden hun mama’s.  Ik begin al schrik te krijgen! Wie doet er nog mee?  Als iemand mij kan verslaan, bakken we pannenkoeken in de klas! (Ik denk dat ik ook zo een wedstrijd zal doen voor de maateenheden (liter, kg, m en hun afleidingen) en het geld.  Spannend!

Valentine liet zich inspireren door de krijtopdracht en amuseerde zich super hard met haar broertje Franklin.  Ze maakten krijttekeningen en speelden model in hun tekening.  Geslaagd resultaat, Valentine! En fijn dat je zo hard gelachen hebt.

Alicia is aan het knutselen gegaan met haar zus Allanah van het zesde.  Ze maakten heel mooie poppetjes met wc-rolletjes. Ze bakten ook al wat lekkers en speelden al veel buiten.

Kia oefende al goed de maaltafels, hoorde ik van haar mama.  Goed bezig, meid! Wil jij me ook verslaan met die battle?

Zo, nu zijn we weer een beetje op de hoogte van elkaar.  Laat gerust weten hoe het met jullie gaat.  Misschien heb je wel fijne ideetjes voor de kinderen van de klas? Hou ons op de hoogte…

Groeten en tot heel gauw!

Juf Liesbet