Zuidactie

Beste ouders

Dit jaar vraagt Fracarita Belgium, NGO van de Broeders van Liefde, aandacht voor het project van de Broeders van Liefde Saul en Edouard in het Ethiopische stadje Yirgachaffe. Ze geven thuiszorg en onderwijs aan kinderen met een verstandelijke beperking. Meestal gaat het om kinderen die een verborgen bestaan leiden, zoals Metike. Uit onmacht, onwetendheid of schaamte... Het meisje brengt haar hele leven al door in haar klein huisje van slechts een paar vierkante meter groot. Dit is haar hele wereld…
De broeders zien het als hun missie om al die "verborgen schatten" in Yirgachaffe te ontdekken en hen de kans te geven zich maximaal te ontwikkelen. Want ieder kind heeft recht op onderwijs, ieder kind heeft het recht om het beste uit zichzelf te halen!

Op donderdag 22 februari en dinsdag 27 februari geven we op school het startschot van de Zuidactie 2018 : “Verborgen schatten”.
Op vrijdag 30 maart wordt het project met de ganse school afgesloten.

Wereld Missie Hulp – kledingcontainer

Tijdens de Zuidactie zal aan de school een rode kledingcontainer van Wereldmissiehulp (WMH) staan. Daarvan gaat 10 cent per ingezamelde kilo oude kledij of schoenen naar de Zuidactie.
Dus: duik in je kledingkast en verzamel al wat je niet meer nodig hebt. Vele kleintjes maken één grote!

Alvast bedankt namens velen die 't minder goed hebben dan wij!

22/02/2018 - 11:30 t/m 30/03/2018 - 15:30
Adres: 
Gavergrachtstraat 97
9031 Drongen
België